Torsdag den 3. marts 2016

Bordets glæder og Bordet Rundt

Kære dagbog

Med marts kommer foråret, men i år er det nu ret vinterligt, i hvert fald her i begyndelsen af måneden.

Vi mødtes hos Isak og Kirsten. Deres velholdte hus ligger ved byskiltet til Ulsted. Her i mørkningen lyser vinduerne op, og da vi jo er på landet banker man bare på, og går ind.

Kirsten arbejdede koncentreret i køkkenet, og Isak sørgede for at der var midlertidige nødforsyninger til mumierne i form af grisehud, kartoffelskiver, Rå øl og vand.

Vi manglede kun to mand: Henning var til et eller andet uopsætteligt bestyrelsesmøde, og Torben er i lidt for dårlig forfatning til at kunne klare et mumiemøde lige nu. Han er dog kommet hjem fra hospitalet igen, medens han venter på næste fase.

Trier kunne fortælle, at han jo ofte er på hospitalet for at få et skud kemo. Den virker ok, og han har ikke mange bivirkninger af den. Dog er han nødt til at tage en "Morfar" ind imellem ombygningen af det nye firmadomicil i Godthåb som skrider frem efterhånden som Trier kan tiltuske sig nogle billige byggematerialer. I øvrigt lidt forvirrende, at de flytter fra Godthåbsvej til Godthåb. Men efter sommeren skulle det hele være flyttet.

Efter denne indledende summen om løst og fast, blev vi kaldt til bords, hvor forretten stod klar. Portionsanrettet Tartelet med gode ting og sager. Laks og Rosenkål kunne identificeres, smukt anrettet med Pinjekerner. Hovedretten bestod af Kartoffelmos med krydderurter, og kødet blev afsløret som Grisekæber brasseret i Øl (hedder det vist nok). Det førte straks samtalen ind på alle de forskellige retter, der består af diverse "left-overs" fra grise og køer. Men en tre timers tid i ovnen gør nu underværker, for det smagte faktisk godt.

Hertil serverede Isak diverse hvid- og rødvine, som også fik tungesmæk med på vejen.

Ind imellem gik snakken om aktuelle emner i den danske andegård. Mest oppe i tiden er sagen om Landbrugspakken, som har fyldt meget i medierne den seneste tid. Værten erklærer uden at blinke med øjnene, at nu har han stemt konservativt for sidste gang, for mage til svineri skal man da lede længe efter. Flere rundt om bordet nikkede bekræftende, og så var den diskussion jo ligesom lukket, hvis ikke man skulle geråde ud i en diskussion for evt. at få lidt argumenter på bordet.

Det er altid svært at vide, om Svalgaard forsøger at tage pis på én, eller om det er en kombination af dårlig hørelse og svigtende hukommelse. Men pludselig vil han gerne vide hvor det lige er Redaktøren er ansat henne. Nåh, Nykredit - er det ikke noget med at der er en forfærdelig ballade der i øjeblikket, ville Svalgaard gerne vide. Den fik vi nu hurtigt lukket, for jeg erklærede mig bare enig med ham, uanset hvad han måtte mene om den sag.

Flygtningespørgsmålet er også et af de hotte emner ved middagsbordene i denne tid. Der synes at være bred enighed om, at det da også er for dårligt at de politikere ikke bare kan løse det der problem, sådan at vi ikke skal døje med dem herhjemme, og da slet ikke ude i lokalsamfundene, eller mere specifikt de lokalsamfund vi bor i.

Pludselig fik Advokaten den idé, at vi lige skulle tage en tur "Bordet rundt", og fortælle lidt om hvad vi hver især går og laver, og hvad der sker i de små familier. Det viste sig at være en god idé, for der sker jo hele tiden noget, og det kan være svært at følge med. Og så er det jo også svært at komme op at skændes over !

Redaktøren skal ikke her gengive de enkelte bidrag (undskyld ordvalget), blot konstatere, at alle havde meget at fortælle om sig selv og deres familier.

Sådan en gourmetmiddag tager jo sin tid, så klokken slog 22 inden vi kunne flytte over til kaffebordet for at indtage desserten, som var en lagkage med nødder og marengs mm.

Redaktøren må fremover udbede sig et menukort, hvis retterne skal beskrives korrekt, for vi har jo efterhånden bevæget os op på et niveau, hvor både hukommelse og ordforråd svigter.

Vi nærmede os Mumiernes normale sengetid, så det blev tid til at takke Kirsten og Isak for en skøn aften med dejlig mad og en masse snak - og det kan vi jo ikke få nok af !

Redaktøren