Onsdag den 12. november 2014 

Til 5'er møde med Lars Løkke

Kære dagbog

Forleden kom der en mail fra formanden for RT5. I mailen blev mumierne inviteret til at deltage i et ordinært møde af en lidt speciel karakter.
For det første blev alle traditioner brudt ved at afholde et ordinært møde den anden onsdag i måneden. Det i sig selv måtte jo betyde, at der var noget helt særligt på færde i klubben.
For det andet skulle mødet begynde kl. 18.

Efter at have fundet læsebrillerne frem, kunne det konstateres, at årsagen til at alle traditioner var blevet brudt var, at fhv. statsminister og Formand for Venstre ville lægge vejen omkring Nordjylland, og at han ville afsætte et par timer til Round Table. Da Løkke samtidig gerne ville besøge det nye Musikkens Hus, var arrangementet blevet henlagt dertil, og der blev stillet en gourmetmiddag i udsigt for et symbolsk beløb.

Mumierne satte straks gang i en intens mailkorrespondance og sms udveksling. For at det hele ikke skulle ende i den rene forvirring, indgik Formanden - altså Thomas og Redaktøren den aftale, at vi mumier selv samlede tilmeldinger og det tilhørende deltagergebyr, og så tilmeldte os i samlet flok. Det gav anledning til yderligere en del kommunikation mellem mumierne, da Redaktøren krævede betaling for at tilmelde, og at betaling skulle ske via Mobilepay, som tilsyneladende ikke har fæstnet sig i mumiernes paratviden. Men betalt blev der, og Redaktøren kunne tilmelde i alt 6 mumier: Torben, Kaae, Isak, Svalgaard. Sven og undertegnede.

Ved ankomsten til det flotte Musikkens Hus, kunne det konstateres, at ca. 50 nuværende og tidligere medlemmer af RT5 havde fundet vej til mødet, som foregik i restaurantens første sal, med flot udsigt over fjorden. Fint dækkede borde og masser af venlige Tablere, da vi gik rundt og hilste. Det gør man nemlig i RT !

Efter rundturen i huset, ankom Lars Løkke med følge. Udover Formand Thomas og husets direktør Lasse Henningsen, som forestod rundvisningen, havde Lars Løkke medbragt en personlig assistent, en politisk konsulent, en chauffør, en presseassistent og en netværkschef !

Efter at Lars Løkke havde hilst på alle og var blevet forsynet med en fadbamse, bød Formand Thomas til bords og indledte med at byde velkommen til Tablere, gæster og mumier. Lars Løkke fik en særlig velkomst, og en opfordring til at fortælle lidt om hvordan han så har tænkt sig at vinde det næste valg.

En veloplagt Lars Løkke indledte med at fortælle, at han om morgenen var fløjet til Tirstrup. Da de lettede, havde kaptajnen budt velkommen om bord på sædvanlig vis. Formentlig havde han fået et hint om, at Lars Løkke var med, for kaptajnen oplyste, at de på denne flyvning ikke kunne gå op i den normale flyvehøjde pga. det høje skattetryk ! Lars Løkke havde lagt denne lille historie ud på Facebook, og i løbet af dagen var der kommet mange tusinde "likes" på den.

En god og morsom indledning på en snak om hvad det er Venstre vil gå til valg på, og hvad han tror Helle vil gå til valg på. Hans gæt er, at hun vil forsøge at udlægge Venstres ønske om udgiftsstop som et direkte angreb på velfærdsstaten. Det causerede Lars Løkke en del over. Det der jo reelt er tale om er, at hvis vi vil bruge 100 kr. så vil Helle bruge 60 øre mere, fortalte han. Det fik selvfølgelig én til at spørge, om der egentlig er forskel på de to blokkes politik, for det kan nogen gange være svært for os vælgere at skelne.

Lars Løkke var for så vidt enig i, at der på en række politikområder ikke er den store forskel mellem Venstre og Socialdemokratiet. Han forklaring var, at hvis man vil have regeringsmagten, skal man appellere til et bredt udsnit af befolkningen. Fører man ægte liberal politik, får man ikke regeringsmagten. Så det er klart et dilemma, hvor man må vælge mellem at gå på kompromis, eller at stå stejlt på sine holdninger.

Er du så den rigtige til at stå i spidsen for Venstre ved næste valg, ville en anden gerne vide. En ærlig Lars Løkke replicerede med, at han godt forstod hvorfor spørgsmålet kom. der var jo kommet lidt ridser i lakken på det seneste, som Lars Løkke udtrykte det. Men han selv, og dem der bestemmer hvem der skal være formand har altså vurderet, at Lars Løkke er den rigtige, for selv om det selvfølgelig for nogen kan være interessant hvor mange der synes at Helle er pænere end Lars, så er det jo et spørgsmål hvem der evner at kunne opnå politiske resultater - og det kan jeg, sagde Lars Løkke meget åbent. De fleste så ud til at være enige med Lars Løkke i den analyse.

Der kom mange andre interessante vurderinger, og mange gode spørgsmål og svar, som der ikke er plads til i denne lille dagbog. Dog skal det lige noteres, at Lars Løkke faktisk lovede at genindføre håndværkerfradraget, og at han ville overveje, om det skulle sættes op, så vi får en ordning svarende til den man i mange år har haft i Sverige. I snakken om håndværkerfradraget forklarede Lars Løkke også lidt om, hvordan man som politiker skal være varsom med at afgive løfter, når man er i opposition. Eksempelvis viste det sig jo, at trylleformularen med de 12 minutter hurtigt blev taget af bordet da først regnedrengene i Finansministeriet bad deres computere regne lidt på sagen. I egen boldgade mindedes Lars Løkke de mange diskussioner som Claus Hjorth og han selv havde med regnedrengene om effekten af håndværkerfradraget. Lars og Claus foreholdt dem bl.a. at det ville reducere den sorte økonomi. Her kunne regnedrengene så beregne og forklare dem, at sort økonomi faktisk er fremmende for økonomien. For man sparer jo ikke sorte penge op; dem bruger man jo, så de generer jo faktisk vækst, og når de er brugt, bliver de jo til hvide penge, som der betales skatter og afgifter af. Så kunne de tygge lidt på den, hvilket de så gjorde. Om de fik svar på deres spørgsmål til regnedrengene, om det så betød at vi skulle fremme den sorte økonomi, fik vi ikke svaret på.

Tiden går jo godt i hyggeligt selskab, og det gjorde den her. Medens vi nød den fabelagtige middag, havde vi mumier lejlighed til at tale lidt med Lars Løkkes medbragte stab, som var placeret ved samme bord som os. De kunne fortælle, at de havde haft en særdeles travl dag med adskillige aftaler. Men den var så sandelig ikke slut endnu ! Kl. 20 skulle Lars mødes med VU i Aalborg, og senere skulle de besøge Natteravnene, som er en frivillig organisation, der går rundt i nattelivet og hjælper unge, hvor der er behov. Sarah, som er presseassistent, kunne fortælle, at hun var kommet i kontakt med Venstre ifm. et praktikophold under journaliststudierne. Hun var blevet så glad for opholdet, at da hun var færdiguddannet, og der viste sig en jobåbning, så sprang hun straks til. Og hun synes det er et fantastisk spændende job hun der har fundet.

Klokken nærmede sig 20, og staben gjorde klar til at forlade selskabet sammen med Lars Løkke. Inden de gik, takkede Thomas for besøget, og forærede ham en elefant ! Det er altså nogen underlige gaver de forærer gæsterne. Da Pia Kjærsgaard var der sidste år, fik hun en kunstig hotdog !! Nå, det er nok bare vi gamle, der ikke forstår meningen ?

Thomas kunne så endelig byde velkommen til ordinært møde. I samme åndedrag hev Thomas et eller andet udklip op med Stadsings kontrafej. Han var åbenbart blevet udnævnt til et eller andet flot, hvilket så gav ham en bøde på 1000 kr. ! Jeg erindrer godt, at det i vore dage blev påtalt, hvis man havde næsen for langt fremme i pressen, men 1000 kr. ! Det må være sorte penge de smider om sig med. Også fødselsdage koster åbenbart dyrt. Dagens fødselar, som vist havde haft fødselsdag for lang tid siden, måtte hoste op med en flaske vodka, som han vist nok dedikerede til mumierne, hvis sådan nogen skulle dukke op i klubhuset i Klokkestøbergade. For at tilfredsstille klubkammeraterne, smed han så lige et anker fadøl oveni !

Distriktsformanden var også til stede, fordi Stadsing har været medlem af RT5 i 10 år, hvilket så meget passende udløser en 10-års nål.

Herefter kunne Formanden så give ordet videre til 3 min. Redaktøren fik desværre ikke navnet, men det var åbenbart afskeds 3 min. Her plejede vi så at fortælle noget om hvad vi havde fået med os fra Tablerlivet. Men taleren havde i stedet valgt det brandaktuelle emne i Nordjylland, nemlig O.W. Bunkers konkurs. Han filosoferede en del over, hvordan det kunne gå så galt, og hvem der kunne være skurken i foretagendet. Da hverken han er vi andre ved meget mere end det vi kan høre og læse i medierne, var det svært at få en ophidset debat om emnet, men vi fik dog et par kommentarer, dels fra en der arbejder med køb og salg af energi, dels fra en der synes at have en juridisk tilgang til problemstillingen. Ihvertfald gik hans kommentar på, om man faktisk havde "glemt" at fortælle investorerne, at man ikke kun handlede med skibsolie, men at man også spekulerede i stor stil.

Brevgennemgangen var en god og munter gennemgang af distriktets seneste breve, som fik tilkendt mellem 0 og 5 stjerner. Vi kunne forstå, at hvor vi i gamle dage altid indledte med at fortælle hvor mange breve vi havde modtaget, så bruger man nu internettet til at gøre brevene tilgængelige. De lignede nu faktisk stadig de breve, som vi møjsommeligt skrev på skrivemaskine og duplikerede i 50 eksemplarer, som så blev sendt til en fordelingscentral, hvorfra de så blev blandet og sendt ud til sekretæren i de enkelte klubber, hvorefter sekretæren sendte dem til den der skulle holde brevgennemgang. Tænk at det overhovedet fungerede. Men det gjorde det, og vi havde normalt mindst 20 breve af referere - så vidt jeg husker.

Herefter dømte Formanden pause, fordi flere af tablerne var ved at falde lidt hen. Vi gamle benyttede lejligheden til at sige mange tak for et begivenhedsrig aften, men i vores alder er det jo vigtigt at få en ordentlig nattesøvn.

Tak til Thomas for et flot arrangement. Hils Lars Løkke fra os gamle og ønsk ham held og lykke fremover.

Knæk og bræk !

Redaktøren