Torsdag den 2. Oktober 2014

På tur langs kajen

Kære dagbog

Her ved efterårets entré var det blevet Redaktørens tur til at holde Mumiemødet. Mærkeligt er det, at jo ældre vi bliver, jo mere travlt får vi med alskens gøremål og rejser. Eller også er det bare sådan vi oplever det ?

Sidste måned var det Trier, der efter at have forsøgt alle muligheder for at få en anden til at holde mødet, havde set sig nødsaget til at flytte mødet en uge. Det er jo ellers lidt af en dødssynd, for så går der skuddermudder i vores travle kalendere, og så kommer det næste møde jo lige bagefter.

Så da det går op for redaktøren, at det er ham der har mødet i oktober, opdager han, at han har booket en forlænget weekend til Geneve. Marie nedlægger derfor veto imod at skulle huse en flok sultne mumier dagen før afrejsen, med hvad det indebærer af forberedelse og efterfølgende oprydning og hovedrengøring.

Da muligheden for at flytte mødet jo li´som var udelukket, bliver beslutningen, at invitere mumierne i byen, og hvad er mere nærliggende end at invitere på Stegt flæsk med persillesovs på Kystens Perle. Det går man ikke fejl af !

Mumierne blev derfor tilsagt til at møde til sædvanlig tid på benævnte restaurant. Da Marie bestiller, får hun at vide, at der lige er et mindre problem. Der er nemlig fodbold samme aften. Aab skal spille Europa Leage kl. 19 på Stadion, som sikkert hedder et eller andet firmanavn nu om dage. Kystens Perle er fast udgangspunkt for fans, der lige skal have lidt indenbords inden de stiller op på lægterne. Aftalen blev derfor, at vi først skulle spise kl. 19.15.

Heldigvis viste efteråret sig fra sin absolut smukkeste side, så løsningen blev at Redaktøren parkerede bilen samt en kurv med lidt øl, vand og chips henne på den anden side af Skudehavnen. Så var der et præcist mål at gå efter, og lokkemad til at få mumierne til at gå turen.

Det lykkedes over al forventning. 7 mumier gik i samlet flok (næsten) rundt om Skudehavnen og modtog gevinsten for den flotte indsats. De 7 var Trier, Isak, Kaae, Sven, Henning, Jan og værten. Mortensen var sikkert hoppet over muren derhjemme for at se gratis bold, Advokaten var indisponeret, eller også er han blevet idømt karantæne ? Svalgaard er blevet indlagt til et serviceeftersyn. Vi håber at han kommer ud med en anmærkningsfri servicebog.

Vi nød solnedgangen og hyggesnakkede, medens vi traskede tilbage til Kystens Perle som nu var ved at være tømt. Indenfor mødte vi Jens Ebert, én af de unge tablere, som har stedet. Mærkeligt nok er han også blevet ældre. Vi andre holder os jo stadig unge !

Efter at drikkevarene var blevet bestilt og serveret, kom flæsken på bordet. Der var rigeligt med flæsk og kartofler, men Sven kunne godt have brugt lidt mere persillesovs, og en saltbøsse, der kunne komme salt ud af. Men godt smagte det i hvert fald - og der var knæk i flæsken !

Kystens Perle er et hyggeligt sted, og snakken gik lystigt. Blandt andet fortalte Isak at hans bil skal have ny motor. Det fik Kaae til at huske en historie om en der havde købt ny bil. Samme dag som han havde fået den, ringede han til forhandleren og sagde at gearkassen var gået. Nå, så måtte den jo skiftes. Da han fik bilen igen, skete det samme. Forhandleren tog så en snak med ejeren for at se om han kunne finde årsagen. Manden forklarede, at han jo startede bilen og kørte den hurtigt op gennem gearene, "og når den så kommer op på de 130, så sætter jeg den jo i Racergear".

Så var bolden jo givet op, og snakken bevægede sig hen på de mange historier fra vores skiture til både Østrig og Norge. Mange af dem er jo fortalt før, så selv om de bliver bedre og bedre, skal jeg forskåne læseren for gentagelserne. Men sjove er de s´gu stadigvæk.

Desserten var Æblekage, som blev serveret sammen med kaffen. Det blev bemærket at Sven levnede. Han plejer ellers at efterlade en tallerken, der kan direkte tilbage i skabet.

Tiden nærmede sig nu hastigt mumiernes sengetid, og da nogen har lidt langt hjem, brød vi op, så alle kunne komme hjem i ordentlig tid, og være klar til næste dags udfordringer.

Redaktøren takker for en hyggelig aften - og ikke mindst for "værtindegaven", som var bogen "Enegænger" Portræt af en Prins. Mon der lå der en tanke bag ?