Torsdag den 3. april 2014

Vietnamesisk Taffel

Kære Dagbog

Denne dejlige forårsdag havde Mortensen, tvunget af omstændighederne (manglende lyst fra Hanns side til at få huset raseret af en flok gamle mumier) set sig nødsaget til at invitere hele flokken i byen.

Nu er det sådan, at Mortensen jo altid forbereder sig grundigt, så derfor tager han Hanne med ud og spise en gang om måneden. Kriteriet for valg af restaurant er, at det skal være billigt, og at de ikke har besøgt restauranten før. Onde tunger vil her påstå, at det skyldes, at Mortensen som regel kun kan vise sig én gang på den samme restaurant.

Tilfældigvis var de endt på den vietnamesiske restaurant Pho Viet, som ligger i det tidligere "Limpotten". Det skyldtes, at alt andet den dag var optaget af nyudsprungne studenter og deres familier. Eneste sted, hvor der ikke var en sjæl, var i Pho Viet ! Der havde de så spist og fundet maden god og prisen rimelig.

Vi var alle blevet hidkaldt til at møde på det tidligere værtshus Ellen Marsvin, som nu er blevet omdannet til en "Pub", "The Irish House". Mærkelig nok synes alle værtshuse og restauranter i Aalborg at skifte navn hurtigere end afregningsperioderne for moms.

Medens Mumierne kom dryssende og fik skænket de ønskede drikkevarer på Mortensens regning, måtte vi hjælpe lidt med at flytte borde og stole, fordi der åbenbart skulle være tordagstræf med levende musik på Pub'en. Derudover kunne vi konstatere, at også her flimrer tv monitorene rundt omkring i lokalet, hvis nogen skulle interessere sig for en eller anden ligegyldig fodboldkamp i et fjernt land. I gamle dag kunne man gå ind og hygge sig med en øl og en hyggesnak, men den tid er forbi.

Således beriget med den seneste udvikling i værtshusmiljøet, skred vi over gaden til Pho Viet, hvor vi blev modtaget af en ganske sød og effektiv ung dame, der hurtigt fik organisret det store ryk ind. Alle fik et fint menukort på mange sider, som var helt unødvendigt, da Mortensen havde besluttet, at alle skulle have Saigon menu'en, som består af 4 forretter, valg mellem to slags kød til hovedret (kylling eller okse), og en dessert. Der var dog frit valg fra baren, hvilket altid afstedkommer en del tællen og retten og ombestilling mv. Men til sidst var alt ordnet. Da der jo ikke, som sædvanligt var blevet serveret flæskesvær og diverse chips inden vi gik til bords, var der dog en vis utålmodighed at spore over at skulle vente lidt på maden.

Nå ja, jeg har jo helt glemt at fortælle hvem vi var. Mortensen mente bestemt at have fået to afbud, nemlig fra Jan og Henning, men en nærmere optælling viste at der vist manglede yderligere én. Efter en del diskussion nåede vi frem til at det måtte være Advokaten der glimrede ved sit fravær. Svalgaard så endelig sit snit til at få brugt sin smartphone, og forsøgte at ringe Advokaten op, men kunne oplyse at nummeret ikke længere var i brug. Andre kunne oplyse, at Advokaten har haft det samme mobilnummer i mindst 10 år. Det lykkedes så Mortensen at få kontakt med Advokaten, der kunne oplyse, at han sad i en kø på motorvejen på vej hjem fra Århus. Køen skyldtes en brændende lastvogn, og det var uvist hvornår der blev åbnet igen.

Det blev meget hurtigt besluttet at det naturligvis betød at vi ikke kunne vente på ham, hvorfor maden blev beordret serveret. Så måtte Advokaten få resterne, når han fik sig snøvlet sammen til at arrivere.

Maden var ganske velsmagende og rigelig. Dog kunne Sven ikke undvære brød, hvorfor der straks blev serveret brød til alle. Snakken gik som altid hyggeligt omkring bordet. Især kunne man glæde sig over Aab's gode placering i Superligaen, hvor de ligger nr. 2, og Hobro, som har gode chancer for at komme en tur i Superligaen. Vi har fået indviet det nye Musikhus, og som altid er der mange meninger om den slags ting i Aalborg. Men alt i alt er de fleste vist lidt stolte over, at vi også kan være med på den kulturelle front heroppe.

Ved 21-tiden dukkede Advokaten endelig op. Desværre var det slut med forretten, så han måtte nøjes med kold ris og kylling. Men han var vist så sulten, at det var lige meget. Da han var blevet mæt og havde nydt et glas rødvin, fik vi gang i historierne. Denne gang var det Henriks entré i advokatbranchen vi fik. Vi har sikkert hørt den nogle gange før, men den bliver ikke mindre sjov af det. Henrik er jo en gudsbenådet fortæller, så når han først ruller sig ud, er ikke et øje tørt, og man ser billederne klart for sig af den unge jurist, der iført en lettere slidt lodenfrakke dukker op på et ældgammelt advokatkontor, hvor han bliver mødt af en stangstiv advokat, som straks ansætter ham. Da han møder op på sin første arbejdsdag, får han tildelt et spisebord som sit kontor, hvorefter han bliver sendt i Kriminalretten, som han ikke ved hvor er. Jo, det var andre tider dengang. I dag skal en ny advokatfuldmægtig jo have eget kontor med designermøbler og sekretær, som Henrik afslutningsvis filosoferede lidt over.

Vi var nu mætte på både mad og historier, og skulle til at vende næsen hjemad. Advokaten spørger så, om han kan få en lift hjem ! En lift ? Har du ikke siddet i kø i 2 timer på motorvejen ? Jo, men forklaringen var, at han havde haft Anne med som chauffør, og var blevet læsset af inde i Aalborg. Så Redaktøren fik fornøjelsen af at køre Henrik det sidste stykke hjem til Grethe, medens vi lige fik rundet den lokale sag om byggeplanerne på Hasserisvej 124.

Tak til Torben for et hyggeligt og flot arrangement. Du finder bare en ny restaurant til næste år.

Redaktøren